v. 48

3A

Vilken vecka vi har haft! De har jobbat på som aldrig förr. På lektionerna är det arbetsro och de får mycket gjort. Jag är så stolt över dem!

I matematik har vi i veckan jobbat på med mattehäftet som jag mailade om i måndags. Så småningom kommer de få de nya böckerna (förhoppningen är att det blir under v 48).

I svenska jobbar vi just nu med en hemlig uppgift som ni kommer få veta under vår julkväll den 10/12. Kommer bli så spännande!

De andra ämnena har fått stå lite back denna vecka eftersom vi har varit tvungna att bli färdiga med det vi gör i svenska.

Programmeringsdagen gick jättebra och eleverna verkar ha tyckt att det var roligt att jobba med ämnet samt träffa sina fadderbarn. Era barn är mycket goda förebilder för dem. Roligt att se!

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för lila grupp.

Onsdag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek orange grupp.

Torsdag: Läsläxa kapitel 7.

Fredag: Engelska glosor. Adventssamling i Mariakyrkan. Samlas kl 8.00 för gemensam promenad till kyrkan.

__________________________________

3B

Vi arbetar vidare med full fart!

  • Järnåldern och vikingatiden inom SO, eleverna arbetar här i grupp och skriver faktatexter. Ska vara klart för redovisning vecka 50.
  • Arbetet med luft inom NO avslutades med att eleverna gjorde luftballonger på bildlektionen. Vackra ballonger pryder nu våra klassrumsväggar!
  • Inom svenska arbetar vi utöver olika textsorter även med grammatik såsom verb, substantiv och adjektiv. Vi pratar också om satsdelar, dvs vad en mening består av för att den ska räknas som en mening. Eleverna övar också på att presentera sina texter och vi lär oss just nu massor om olika djur.
  • Matematiken. Vi växlar mellan tyst matte, där eleverna räknar i sina matteböcker, och undervisning. Just nu handlar undervisningen främst om huvudräkning och multiplikationstabeller. Öva gärna regelbundet hemma på dessa moment.
  • Engelska med Kahoot har varit uppskattat. Idag återgår vi dock till papper och penna och traditionella glosförhör. Utöver det så lär vi oss det engelska alfabetets uttal.
  • Programmeringsdagen blev lyckad! Nu kan vi alla lite mer om datorer, robotar, koder och programmering.

Ansvar
Vi har uppdaterat våra klassrumsregler och även skrivit ner fotbollsregler. Gemensamt har vi fattat beslut om konsekvenserna om man inte följer fotbollsreglerna. Första steget är att ta ett eget ansvar och kliva av planen för resten av rasten. Vi har (som ni alla vet) pratat mycket ansvar under hösten och det fortsätter vi med. Fokus är fortfarande att ta ansvar för sina läxor, sitt eget beteende och skolans saker, men vi är också inne på det sociala ansvaret som bl.a. innebär att göra gott för andra.

Julpyssel
Inbjudan till den 9 decembers julpyssel och pepparkaksbak har skickats ut såväl på mail som i pappersform – vi ser alla fram emot att ses och umgås!

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för rosa grupp.

Onsdag: Idrott, ta med handduk.

Torsdag: Bibliotek för rosa grupp efter lunch.
Läsläxa kapitel 7. Glöm inte veckans uppdrag!

Fredag: Engelska glosor kap 11. Adventssamling i Mariakyrkan. Samlas kl 8.00 för gemensam promenad till kyrkan.

_________________________________

Övrigt:

Enkät från skolinspektionen som ni föräldrar ska fylla i. All info står i dokumentet: Hovshagaskolan-Vardnadshavare-Grundskola-ak-1-9

Ses på måndag!

Isabella & Tatjana

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *