v. 37

Hej och stort tack för en bra vecka tillsammans med era fantastiska barn! De sprider sådan glädje!

I veckan har vi arbetat med bokstaven Ii samt en del nya ordbilder: ”vi”, ”var”, ”en/ett”, ”och”. Detta för att de lär sig känna igen orden och slipper ljuda varje bokstav när de sedan läser. Glöm inte bort att läsa för era barn hemma, det är jätteviktigt för läsinlärningen!

 

Vi har även pratat om vad ett elevråd är för något och valt elevrådsrepresentanter från varje klass. Många var sugna på att bli valda men det kommer fler gånger! Roligt med så engagerade elever!

Vi pratar även mycket om hur vi vill ha det i klassrummet. Prata gärna hemma om vikten av arbetsro för detta är era elevers ”arbetsplats”! Inte vill vi ha ont i öronen och i huvudet varje dag för att vi inte kan jobba tyst och inte störa varandra. Prata även hemma om att använda snälla ord mot varandra!

_______________________________________________

1A

Måndag: Samtal utan barn för er som bokat det via doodle.

Tisdag: skolfotografering! Bibliotek. Barnen bör låna hem en kapitelbok som ni kan läsa hemma samt en bänkbok att ha i bänken.

Onsdag: Idrott, blå grupp kommer omklädda. Samtal utan barn för er som bokat det via doodle

Torsdag: skoljogg (mer info nedan)

Fredag: Idrott, röd grupp kommer omklädda

________________________________________________

1B

Måndag: Lära-känna-samtal

Tisdag: skolfotografering!

Onsdag: Idrott, blå grupp kommer omklädda. Lära-känna-samtal.

Torsdag: skoljogg (mer info nedan)

Fredag: Idrott, röd grupp kommer omklädda

________________________________________________

Övrig info:

Skoljoggen torsdag 14/9. Info från Henrik:

Hej!

På torsdag den 14 september så kommer vi på Hovshagaskolan springa Skoljoggen. Eleverna samlas i sina klassrum som vanligt kl. 8.00. Man går sedan klassvis till fotbollsplanen borta vid Ekorrskogen och samlas där kl. 8.15. Lektionerna börjar sedan vid kl. 10.00 efter ordinarie scheman.

Antingen springer, joggar eller promenerar man. För de elever i F-3 som vill springa eller jogga kan man byta om och duscha i omklädningsrummen. För 4-6 så vill vi att ni elever som vill springa eller jogga kommer ombytta och duschar hemma för att sedan komma tillbaka i tid när lektionerna börjar.

Mellan åren 2017-2021 så går Springslanten till Clowner utan gränser. Fokus 2017 är Syriens barn. Man kan om man vill skänka en frivillig Springslant.

Hur man går tillväga för att ge en gåva?

Gå in på springslanten.skoljoggen.se där söker ni på Hovshagaskolan Springslanten 2017. Där kan ni ge en gåva och vi kan också redovisa resultatet av Hovshagaskolans insamling. Så senast den 24 september kan ni gå in och ger er gåva.

Tack för ert bidrag!

Henrik Svalinder

Idrottslärare

Hovshagaskolan

 

 

Trevlig helg!

1A & 1B

Det här inlägget postades i Veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *