v. 43

Hej alla glada!

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Ee och Elof och hans elefant Elon har flyttat in på Vov Hotell.

I matematiken har vi i 1a arbetat mycket med tallinjen, repeterat udda/jämna tal och addition. 1b har börjat med subtraktion. 

Vi jobbar jättemycket med hur man beter sig mot varandra på rasterna, (värdegrunden). I 1a fick eleverna leka med någon som de inte brukar leka med på rasten. Vi kommer göra så lite då och då, dels för att lära känna nya och dels för att det är nyttigt att kunna leka med olika barn. Prata gärna hemma om vilka de leker med på rasterna och om det finns någon som de är sugna på att leka med, uppmuntra dem att våga prova eftersom det stärker självkänslan!

Vi har också pratat mycket om att inte ”mata” den som gör fel. Exempelvis om någon tramsar i klassrummet ska man påminna varandra om vad vi ska göra, inte göra likadant samt titta bort. Alltså inte ”mata”.

På tisdag är det FN-dagen och då kommer vi prata om krig och fred bland annat. 1b är inbjudna till 1a:s klassrum då vi uppmärksammar de olika länder som finns i de båda klasserna. 

Det är även så att väldigt många barn inte kommer in när klockan ringer, alltså får de som kommer in i tid sitta och vänta på sina klasskompisar som helt enkelt struntar i att klockan ringer. Vi har pratat jättemycket hur viktigt det är att komma i tid och att det finns något som heter skolplikt. Under nästa vecka kommer Isabella att undersöka i 1a hur många minuter eleverna missar per dag pga att en del elever inte kommer i tid efter rasterna. Fortsätter det såhär kommer Isabella att kontakta de föräldrar som har barn som inte går in i tid.

______________________________________________

1a

Tisdag:

Läsläxa: s. 31-34 Rosi.

FN-dagen.

Bibliotek, glöm inte lämna tillbaka de böcker som ni läst ut!

Onsdag:

Gymnastik – blå grupp kommer ombytta

Fredag:

Nalledagen, om man vill får man ta med en nalle eller annat gosedjur till skolan och även liten fika.

Gymnastik – röd grupp kommer ombytta

______________________________________________

1b

Tisdag:

Läsläxa: s. 31-34 Rosi.

FN-dagen.

Onsdag:

Gymnastik – blå grupp kommer ombytta

Fredag:

Nalledagen, om man vill får man ta med en nalle eller annat gosedjur till skolan och även liten fika.

Gymnastik – röd grupp kommer ombytta.

______________________________________________

Övrigt

Låt era barn vara med och packa gympapåsen. För det är många som kommer hem med fel kläder och som inte får med sig kläder hem alls. Likadant måste vi försöka få barnen att bli medvetna om vilka kläder de har på sig på morgonen för det är väldigt ofta som en del slänger sina kläder överallt (och som då försvinner) och att de sedan inte har någon som helst aning om att de haft på sig det, även om namnet står i plagget. Jättebra att ni namnar kläderna, det underlättar verkligen!

1a har fått till sig att det är stökigt i korridoren där vi hänger våra kläder. Det är trångt, vi vet, men vi får försöka hjälpas åt att hålla ordning så gott vi kan! Stort tack för er hjälp!

Fritids har föräldramöte den 26/10 kl: 18.00 i matsalen, ni har fått hem information i de blå böckerna och glöm inte meddela om ni kommer eller inte (de som har fritidsplats).

Då samlar vi ny energi för sista veckan innan lovet v. 44! Trevlig helg på er alla!

1a och 1b

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *