v. 51

Nu stundar allra sista veckan innan lovet och vi tror att vi alla behöver det! Som de har kämpat första tiden i år 1 och vad fantastiska elever vi har!

Denna veckan flyttade Kund Karon in på Vov Hotell, där med har vi arbetat med bokstaven Kk. Vi undersökte hur det känns i munnen när vi gör ljudet för Kk. Vi skjuter ut luft ur munnen och använder faktiskt inte rösten. H, K och T snabbt efter varandra blev en rolig ”tungvrickare”.

I matematiken har eleverna i 1a pratat om matematiska begrepp och även skapat mönster till en begreppsorm som ska sättas upp i klassrummet. 1b arbetar med kommutativa lagen, alltså att man kan byta plats på termerna i en addition och det ändå blir samma summa. Ex. 3+4=7 och 4+3=7

______________________________________________

1a

Måndag: Besök i Domkyrkan. Samling utanför huvudentrén. VIKTIGT! Eleverna måste vara i skolan och ha lämnat sin väska absolut senast 7.55 om vi ska hinna med bussen kl 8.09! Vi äter frukt i skolan. Genomgång av ny läsläxa till tisdag 9/1

Tisdag: Läsläxa, kapitlet om Älva.

Onsdag: Idrott, röd grupp kommer ombytta. Tomtefest kl 17.30 i matsalen.

Torsdag: Skolavslutning. Samling i klassrummet, senare gemensam avslutning i gymnastiksalen för barnen. Vi avslutar dagen tillsammans.

Fredag: Fritids för er med fritidsplats

_____________________________________________

1b

Måndag: Genomgång av ny läsläxa till tisdag 9/1

Tisdag: Läsläxa, kapitlet om Älva.

Onsdag: Idrott, röd grupp kommer ombytta. Tomtefest kl 17.30 i matsalen

Torsdag: Skolavslutning. Samling i klassrummet, senare gemensam avslutning i gymnastiksalen för barnen. Vi avslutar dagen tillsammans.

Fredag: Fritids för er med fritidsplats

_____________________________________________

Övrigt:

Glöm inte bort att ni är välkomna på tomtefest den 20/12 kl. 17.30 i matsalen. Tomteluva tas med och man får ha tomtedräkt, men det är frivilligt! Egen fika medtags. Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans! OBS! Pga brandsäkerheten kan vi bara bjuda in föräldrar och syskon till tomtefesten!

Hallarna:

Alla elever MÅSTE ta hem sina kläder i hallarna innan jullovet eftersom hallarna ska renoveras och nya klädhängare ska monteras i huvudbyggnaden.

Detta gäller alltså klasserna FA, FB, 1A, 1B, 2A och 2B.

Under vecka 52 och ev. v.1 (under lovet) kommer stora huvudingången vara låst. Öppning och hämtning sker BARA genom ingången där FA och 2A har sina kläder (regnbågen). De barn som är här under jullovet får givetvis ta med extrakläder och ha hängande i det öppna kapprummet.

Ha en fantastisk helg!

1a & 1b

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *