v. 14

Hej på er i solen och tack för en fantastisk vecka!

Förbered er på ett långt inlägg.

Denna vecka har vi uppmärksammat Earth Week och bland annat pratat om att i matsalen har det serverats mat som inte behöver så mycket vatten för att produceras! 1a har haft en mat-utmaning där eleverna fått ett kryss i sitt egna protokoll om de vågat testa någon ny mat. Det har varit jätteroligt och nästan alla har testat något nytt varje dag och tyckt att det varit gott! Modiga elever vi har!

I svenska har nästan alla jobbat klart i Vips. Vill man och känner sig lite stressad över Vips får man ta hem och jobba hemma, men det är helt frivilligt! Vi har också jobbat mycket med meningar, vad det är för något och vad skillnaden på en bokstav, ord och en mening är.

I matematik har vi jobbat på, särskilt med subtraktion och addition med tre termer. Spännande! En del repetition har vi gjort också.

I NO fick eleverna lära sig om tranan.

Nästa vecka är det påsklov och här kommer en inbjudan från universitetet om en mattedag där! Klicka här: Inbjudan mattedag

Under lovet har vi också en liten frivillig läsutmaning på www.jagharlast.se. ”Påsklovsjakt”, såhär står det på hemsidan:

Under påsklovet utmanar vi er att ge er ut i världen och leta upp påskäggen som vi har gömt! Varje dag finns det nya ledtrådar på platsen och landet som ägget finns gömt i. 

Denna utmaning är tänkt att på ett roligt sätt träna på att läsa faktatexter – det är alltså lite svårare texter med några främmande och svårare ord. Vi rekommenderar att lite yngre elever gör utmaningen med stöd av en vuxen. 

Om man samlar alla 7 bokstäver så kommer dessa omkastade att bilda ett ord som är kopplat till påsklovstemat.

Eleverna har fått hem en blankett där alla information står och med en ruta/dag där eleverna kan fylla i vilken bokstav de får. På blanketten står din lärares mail som du måste skriva i för att få bokstaven. Ha så roligt!

Läsläxan efter lovet har 1B valt att läsa de böcker man lånat på biblioteket. Det är jätteviktigt att man läser! 1A har fått hem ett häfte med läsläxan.

Torsdagen den 5 april kommer förskoleklasserna och ettorna ha en gemensam utedag. Samling i klassrummet som vanligt för sedan gemensam avfärd mot skogen där eleverna kommer få möta olika problemlösningsuppgifter. B-sidan kommer vara i Ekorrskogen och A-sidan kommer vara i Skolskogen. På frivillighetens väg får de föräldrar som vill skicka med sitt barn något litet att äta/dricka, exempelvis vatten, smörgås, riskaka eller frukt.  Lunch serveras som vanligt på skolan. Vi ser fram emot en rolig dag tillsammans!

För elever med annat modersmål finns det information här om hur man ansöker om det: http://www.vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola/sprak-och-mottagningscenter/modersmal.html

_____________________________________________

1a

tisdag: Läsläxa: häftet som eleverna fick hem

onsdag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

torsdag: Utedag i Skolskogen. Samling i klassrummet

fredag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

_____________________________________________

1B

tisdag: Läsläxa: valfri biblioteksbok. Bibliotek.

onsdag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

torsdag: Utedag i Ekorrskogen. Samling i klassrummet

fredag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

______________________________________________

Övrigt:

Fyll på era barns extrakläderslådor! Det behövs strumpor, underkläder och byxor har vi märkt!

Vi önskar er alla en härlig ledighet och en glad påsk!

 

1a & 1b

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *