Hej på er!

Denna vecka har 1A jobbat med vad en text är för något, meningar osv. Vi har jobbat mycket med vår berättelse eftersom vi i torsdags träffade våra faddrar i årskurs 4. De läste en saga för sina fadderbarn och ettorna fick läsa sin berättelse för dem. 1B har jobbat med bilder och skriva meningar till.

I matematiken har vi jobbat med lilla plus och lite med subtraktion.

Vi har börjat med teknik och hållbara konstruktioner. Vi började med klädnypan och hur den kom till, varför den finns och vilken funktion den fyller.

I trafiktemat har 1B jobbat med trafikvett och 1A har jobbat med stoppskylten.

Illustratören Emmalill Frank kom på besök i veckan. Jättespännande! Barnen har gjort jättefina hajar!

Vi måste påminna er om att läsläxan och protokollet MÅSTE tillbaka till skolan på tisdagar. Detta för att eleven ska få en ny bok och tid på sig att läsa läxan! Det är superviktigt!

Vi vill också hälsa Malin hjärtligt välkommen till 1A. Hon ska arbeta hos oss fram till sommaren. Hon har även synts till i byggnaden som vikarie tidigare.

1B har äran att få ta emot Emelie som är lärarkandidat i hela fem veckor. Denna veckan var den första och vi hälsar henne varmt välkommen till Hovshagaskolan!

Vi kommer börja med att en elev/veckan kommer få ta med ett föremål till skolan och berätta om i en liten grupp. Föremålet ska betyda något för eleven och denne ska kunna berätta om föremålet. Vi meddelar vilka elever det blir. Detta kommer vara på torsdagar.

Under onsdagen är både Eva och Isabella i Stockholm på läskongress. Det kommer då vara vikarier den här dagen. Janet och Caisa är inne i 1B och Laura och Malin kommer vara inne i 1A.

_____________________________________________

1a

tisdag: Läsläxa.

onsdag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

fredag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

_____________________________________________

1B

tisdag: Läsläxa. Bibliotek

onsdag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

fredag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

______________________________________________

Övrigt:

Vi vill påminna er om att det är jätteviktigt att ni säger till en vuxen när ni hämtar era barn på fritids. Även pratar med era barn att de måste veta att en vuxen verkligen sett att barnet sagt till. Många gånger nämner de detta i förbifarten utan att veta att en vuxen har registrerat det.

Ha en fin helg!

1A och 1B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *