v. 17

Hej i vårvärmen!

Denna vecka har vi fortsatt att jobba med att få igång skrivandet. Att det finns olika slags texter och vad en text är för något. 1A har börjat med att få igång det kreativa skrivandet genom att använda sig av ”heart mapping”. Det är ett arbetssätt som kan vara en börja till att skriva poesi, som är en väldigt fri och kreativ form av skrivande. Isabella började med att visa en heart map över vad det är som gjort att hon är den hon är idag. Eleverna ska få göra något liknande på måndag. Det var väldigt roligt att både göra en egen sådan och det blev väldigt mycket diskussioner. Eleverna har så mycket erfarenheter och det var roligt att se hur liknande erfarenheter vi har men att det även kan vara helt olika! Roligt! 1B arbetar också med att få igång skrivandet på olika sätt. Vi kommer också börja med heart mapping framöver.

I matematiken jobbar vi på som vanligt, särskilt med Lilla plustabellen på olika sätt och likhetstecknet.

I SO jobbade 1A med vad man ska tänka på vid ett övergångsställe, att man tittar till vänster, höger, vänster innan man går över övergångsstället och hur skylten ser ut och hur det ser ut på marken. 1B har jobbat med stoppskylten.

I NO har vi fortsatt att jobba med klädnypan, som är en hållbar konstruktion. Vi undersökte hur en klädnypa ser ut idag och vad det är som gör att det kallas konstruktion.

I torsdags passade båda klasserna på att vara ute efter lunch eftersom det äntligen är så fint väder! Tänk på solskydd av olika slag, vi är känsliga mot solen!

Under torsdagen fick elever visa saker som betyder mycket för dem i liten grupp. Det var roligt att se! De elever som ska ha det under nästa vecka är informerade. I 1B står namnen innanför dörren i klassrummet. I 1A står dem på tavlan vid ”torsdag”.

Under fredagen efter lunch höll elever i 1B i egna lekar för klasskamraterna. Det var mycket uppskattat!

På torsdag och fredag kommer faddrarna och jobbar med källkritik tillsammans med 1A och 1B.

_____________________________________________

1a

tisdag: Läsläxa. Bibliotek

onsdag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

fredag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

_____________________________________________

1B

tisdag: Läsläxa.

onsdag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta

fredag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta

______________________________________________

Övrigt:

Glöm inte bort att ta med läsläxan med bok och protokoll! Det är så viktigt att de får med sig en ny bok hem och en ärlig chans att läsa den! Ni som lyssnar på barnen när de läser måste lämna en kommentar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *