v. 21

Hejsan!

Denna vecka har vi tränat på att skriva dikter och på att forma bokstäverna fint. Det är svårt att få bokstäverna att stå stadigt på linjen men övning ger färdighet!

I matematik har vi i 1A börjat jobba ordentligt med klockan. Vi börjar med att bli helt säkra på hel och halv. Prata gärna om klockan hemma och fråga barnen vad klockan är när den är hel eller halv. Prata också om vad ni brukar göra vid de olika tidpunkterna. Exempelvis: ”Vad brukar vi göra kl 7 på kvällen?” ”Vad brukar vi göra kl 7 på morgonen?” osv. Detta för att barnen ska få en uppfattning om tiden och om dygnet. Vi har jobbat med problemlösning. 1B har även fortsatt med utematte med olika uppdrag. Tex Stå stilla på ett ben och blunda under en minut. Utematten har även gjort att vi tränat samarbete. Vi har också gjort egna mattespel.

I SO har 1B avslutat trafiktemat och 1A har satsat på Grej of the Day denna vecka. 1A har avslutat arbetet med flygplanet.

Nästa vecka på torsdagen (24/5) tänkte vi passa på att åka till Strandbjörket om det är fint väder. Vi avvaktar väderprognosen men hoppas på uppehåll och information läggs ut nästa vecka. Vi samlas i så fall i klassrummet som vanligt för att sedan ta bussen ner till stan. Om man vill kan man ta med något till magen och något att dricka.

Här bifogar vi ett sommarbrev med bl. a. info om nästa läsårs organisation från rektorerna: Sommarbrev 180509

_____________________________________________

1a

tisdag: Läsläxa. Bibliotek

onsdag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta (UTE).

torsdag: Eventuellt Strandbjörket. Samling som vanligt i klassrummet.

fredag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta (UTE).

_____________________________________________

1B

tisdag: Läsläxa.

onsdag: Idrott, röda gruppen kommer ombytta (UTE).

torsdag: Eventuellt Strandbjörket. Samling som vanligt i klassrummet.

fredag: Idrott, blåa gruppen kommer ombytta (UTE).

______________________________________________

Övrigt:

Måndag 18 juni är fritids stängt p.g.a. utvärdering och fortbildning.

Det går löss i klasserna. Här kommer en länk från 1177 om hur man går tillväga när du kammar igenom håret: https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Huvudloss/

Vi har sagt till barnen att det är okej att ta med sig spelkulor till rasterna. Detta görs helt under eget ansvar och kulorna ska ligga i en kulpåse i väskan under lektionstid.

Ha en fantastisk helg och ta hand om varandra!

1A & 1B

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *