Till 2A

Hej alla i 2A!

Eleverna fick idag hem papper på en bokrecension. Eleverna lånade igår en kapitelbok som de ska läsa som läsläxa. Efter de har läst ska de göra en bokrecension. Den är ganska maffig och det kan behövas lite stöd och stöttning när de fyller i den. Vi har provat att göra bokrecensioner nu i dagarna så de är bekanta med konceptet. Nu återstår utmaningen att börja skriva också! Spännande! Man gör så gott man kan och det är första gången vi gör något sådant skriftligt.

När ni läser kapitelboken kan ni göra precis som ni gjort tidigare med läsläxan. Antingen att ni läser kapitlet först och sedan läser barnet eller att ni växlar sidor. Ni väljer det som passar er bäst. Se bara till att barnet läser. Efter läsningen kan ni fylla i bokrecensionen tillsammans men det är i huvudsak barnet som ska fylla i. Och det allra viktigaste: ha en mysig stund tillsammans!

Bokrecensionen ska in senast torsdagen den 6/9. Lämnar ni in tidigare är det okej. Eleverna kommer antingen få redovisa sin bokrecension för bara mig, för en liten grupp eller för halva klassen. Det får eleven bestämma själv vad som känns bäst. Till slut kommer vi i klassen få en hel drös med boktips! Roligt!

2B kommer göra liknande fast veckan efter då detta beror på bibliotekstiderna. Mer info kommer.

______________________________________________________________

Liten påminnelse och reflektion:

Jag vill påminna alla föräldrar att prata med sina barn om att det är superviktigt att de duschar efter idrotten. Det är många i klassen som inte har med sig varken ombyte eller handduk. På torsdag är det idrott och då hoppas jag att alla har med sig handduk.

Jag vill också att ni ska veta om att vi uppmärksammat att många av eleverna är väldigt trötta just nu. Särskilt idag, tisdag. Jag kan tänka mig att tröttheten slagit till nu när både vädret blivit ”sämre” och att första skolveckan varit tuff. Det kan också vara för att de viktiga rutinerna, som ex sovtider, inte satt sig ordentligt efter sommarlovet.

Eftersom att lunchtiden är 25 min senare än förra året märker vi också av att många av eleverna är mycket hungriga runt kl 10.00. Särskilt om man inte ätit frukost kan jag förstå att man är superhungrig på förmiddagen. Det är helt okej att ta med frukt/macka till skolan att äta på förmiddagsrasten om man vill det.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig vecka och ta hand om varandra!

MVH Isabella

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *