v. 41

Hej i kylan!

Denna vecka har 2A jobbat med att skriva texter om sig själva med hjälp av stödord. När de var klara fick de läsa upp något som de skrivit. Jätteroligt att både se och höra dem under denna aktivitet! Vi har i båda klasserna jobbat med konsonanter och vad en adress är för något, varför det är bra att veta sin adress samt vad de olika delarna i en adress betyder. Tex

Hovshagaskolan <– vem är det till?

Påskvägen <– vilken väg? 16 <– vilken byggnad?

352 61 <– Vilket område? Växjö <– vilken stad?

De flesta hade koll på vilken väg de bodde på men prata gärna om detta hemma och att det är viktigt att veta vilken adress man bor på!

I matematik har vi jobbat med klockan, addition och subtraktion. Vi har dessutom jobbat en del med ordningstalen för att fräscha upp minnet lite.

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal. Detta samtal kommer främst bygga på det sociala och hur det går över lag för eleverna i skolan. Vi hoppas på många trevliga och givande samtal! Laura, Adrijana och Tina kommer vara i klass 2A medan Isabella håller i samtalen. Caisa, Jessica och Rebecka kommer vara i 2B medan Eva håller i samtalen. Vissa samtal kommer Caisa att hålla i och då finns resterande vuxna i klassen. Lena kommer även vara med på några av samtalen. Samtalen för klass 2B kommer hållas i Lenas rum (ett av grupprummen på fritids) och var vänliga att gå genom huvudentrén för att inte störa eleverna i klassrummet. Eftersom läsläxan krockar med samtalen kommer den att göras under fredagen istället.

___________________________________________________________

2A

Måndag:  Bibliotek. Idrott, ta med handduk. Sista dagen att lämna in ”Så här känner jag mig i skolan”-blanketten inför utvecklingssamtalen.

Tisdag: Slöjd för grön grupp

Onsdag: Utvecklingssamtal

Torsdag: Utvecklingssamtal. Idrott, ta med handduk.

Fredag: Läsläxa kap 4.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Slöjd för röd grupp

Onsdag: Utvecklingssamtal. Ta med samtalsblanketten till samtalet.

Torsdag: Utvecklingssamtal. Ta med samtalsblanketten till samtalet. Idrott, ta med handduk.

Fredag: Läsläxa kap 4.

___________________________________________________________

Ha det bäst!

2A & 2B

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *