v. 46

Hej!

Första veckan efter lovet har gått snabbt! Både elever och vuxna har samlat ny energi, skönt!

I svenska har vi jobbat med läsförståelse. Vi kallar det ”på ytan-frågor” och ”under ytan-frågor”. På ytan-frågor handlar om svar som du kan läsa i texten, det står klart och tydligt. T ex. Vad var det för idé som Asta fick? Under ytan-frågor är frågor som du behöver tänka själv för att svara på genom ledtrådar i texten t ex. Varför kände sig Sigge lurad av Asta? Detta är svårt men eleverna är kluriga och klarade detta galant. Ställ gärna frågor till det som ni läser hemma. I läsläxan står det att du ska använda dig av din spågumma. Spågumman är en figur som man kan ta hjälp av för att förutspå vad som kanske kommer hända sedan eller hur någon tänker etc.

I matematik har vi jobbat med problemlösning, lilla minus och klockan. 2B har börjat med Vektor. Det är ett program som tränar de matematiska förmågorna och det logiska tänkandet. 2A avvaktar lite med detta.

I SO har vi jämfört leksaker förr och nu. 2B kollar även på Lilla aktuellt.

I NO har vi lärt oss om Uranus, Neptunus och att Pluto är en dvärgplanet.

Vi vill att eleverna tar med sig läseboken på torsdagarna. Många elever har inte med sig boken när vi ska läsa och det handlar om ett ansvarstagande, både från eleven men också från er föräldrar. Läseboken är också bra att ha i väskan för en del övningar i arbetsboken kräver en läsebok. Särskilt på måndagar.

Om vi anser att man inte gör eller hinner med det vi gör i skolan pga att man gör andra saker så kommer vi börja skicka hem uppgifter som läxa. Detta för att träna ansvarstagandet men också för att visa att i skolan jobbar man.

Träna gärna hemma på Lilla plus och Lilla minus med snabba svar. Eleverna behöver förstå att matematik finns utanför skolan också. Det är även ett ypperligt tillfälle att ha en mysig stund tillsammans med ditt barn.

Vi vill också tipsa om en app som visar stjärnor och planeter. Den heter Skyview och är gratis på app store och google play.

2A

Måndag:  Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Slöjd för grön grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 8.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek

Tisdag: Slöjd för röd grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 8.

___________________________________________________________

Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar 2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *