v. 47

Hejsan!

Den här veckan har vi jobbat med adjektiv och motsatsord i svenska.

I matematik har vi jobbat på med lilla minus/plus. Vi har också börjat med att skriva räkneberättelser. Det är bra att kunna illustrera matematiken på olika sätt och inte bara genom tal i olika kombinationer.

Temat rymden lider mot sitt slut så vi kommer göra filmer om planeterna i solsystemet. Detta ska bli jättespännande!

I SO har vi jämfört lekar/leksaker med för 100 år sedan. Eleverna har eller ska få hem på måndag ett blad med intervjufrågor som de ska intervjua någon äldre person. Personen ska inte vara ett syskon. Det kan vara mormor/morfar, farmor/farfar, en granne, mamma/pappa eller någon annan äldre släkting eller vän. Detta kan även göras per telefon. Detta ska lämnas in SENAST den 29/11 men blir man färdig innan så går det bra att lämna in tidigare. Vi kommer ha någon form av redovisning av våra intervjuer. Mycket spännande!

I läsläxeprotokollet står det om en reporter. Reportern ställer frågor till texten. Eleverna ska komma på tre egna frågor till texten de läst.

Växjö kommun kommer att genomföra flera invånardialoger under kommande veckor, detta för att få invånarnas syn på hur det ska vara att bo, leva och verka i Växjö kommun i framtiden. Här kommer information om detta:

Inbjudan till föräldraråd och dagordning den 22/11 kommer här: 181122 föräldraråd

TIPS!

På hemsidan www.elevspel.se finns det massor av olika slags spel som eleverna kan träna olika förmågor genom. Här är en övning med talkamraterna: https://www.elevspel.se/amnen/matematik/talkamrater.html?fbclid=IwAR3MzkXCjdz8KKfMX3fHgNz6ws2rVh6uqmRJhXU3-KoTsEToUnPLPpjw0gQ

2A

Måndag:  Idrott, ta med handduk. Bibliotek.

Tisdag: Slöjd för blå grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 9.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Slöjd för blå grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 9.

___________________________________________________________

Övrigt:

Måndagen den 26/11 ska vi på teater. Vi samlas som vanligt i klassrummet och åker sedan buss tillsammans med år 3 till stan. Vi ska se ”Bortbytingen”.

Fredagen den 30/11 är det adventssamling i Mariakyrkan. Vi samlas vid ”matledet” kl 8.00 för gemensam avfärd till kyrkan. Viktigt att ni är i tid.

Vi ses på måndag!

2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *