v. 48

Hej!

Den här veckan har vi jobbat med att skriva instruktioner och att bygga ut meningar. Ofta skriver barn i den här ålder meningar med få ord. T ex ”Mamma äter”. Vi har jobbat med att bygga ut dem genom att exempelvis berätta vad hon äter osv. Detta är svårt så alla har inte börjat med det ännu.

Vi har pratat frukost och vad som är nyttigt/onyttigt att äta till frukost.

I Matematik har vi börjat jobba med tiotalsövergångar. Detta är lite krångligt men spännande. Vid talet 9+4 jobbar man sig först upp till 10 och sedan adderar resten. Alltså 9+4=9+1+3=13

Vi jobbar även med räkneberättelser.

I NO har/ska vi börjat planera vårt slutprojekt om planeterna. Mycket roligt! De kommer skriva egna faktatexter och sedan spela in dem med hjälp av en app på iPaden som gör att figuren pratar. Roligt!

I SO har flera börjat redovisa sina intervjuer. Mycket roligt att få höra hur det var att vara barn från olika tider!

På måndag 26/11 är det dags för teater, vi samlas som vanligt i klassrummet och åker sedan buss tillsammans med år 3 in till stan. Bortbytingen av Selma Lagerlöf. Här kommer info om den:

En mamma och en pappa är väldigt upptagna med viktiga saker. De försöker följa alla möjliga tips om hur de ska få mer tid för familjen. Smarta inredningstips för att få ordning på alla saker och kläder hemma. Matlagningstips för att alla ska må bra och hålla sig friska. Det är stressigt för dem med allt som måste göras och alla tips som ska följas.

Nu har de fått ett tips om att skogspromenader ska vara rogivande. Men till och med när de ger sig ut på skogspromenad låter de sig störas av sina telefoner. Och så händer det som inte får hända. De glömmer barnvagnen med sitt lilla barn i skogen!

Och värre blir det. När de hittar vagnen är det inte deras barn som ligger där utan… en trollunge! Ett troll har tagit deras barn och lagt dit sitt. De har fått en bortbyting!

Alla försök att hitta deras barn är förgäves. Vad ska de göra nu? Behålla trollet eller… kanske…göra sig av med det? Och hur ska människobarnet överleva bland trollen?

Bortbytingen är alltså en spännande historia! Det kan vara så att den är lite läskig så både vi och ni bör förbereda barnen på detta.

Fredagen den 30/11  är det dags för adventssamling. Vi GÅR kl 8.00 så det är viktigt att ni är i tid. År F-3 går gemensamt till Mariakyrkan.

V. 48 är sista tillfället för slöjd denna termin. Nästa termin byter eleverna slöjd, från träslöjd till syslöjd och vice versa.

2A

Måndag: Idrott, ta med handduk. Teater: Bortbytingen

Tisdag: Slöjd för grön grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 10. Inlämning av intervjuer, sista dagen.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk. Teater: Bortbytingen.

Tisdag: Slöjd för röd grupp.

Onsdag: Bibliotek.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 10. Inlämning av intervjuer, sista dagen.

___________________________________________________________

Övrigt:

Nu börjar det bli kallt så ha gärna med barnen varma kläder och ombyten.

Prata gärna med barnen om att det är viktigt att ha ett vårdat språk. Detta försiggår nämligen i skolan och det är ett språk vi inte pratar här.

Ha det fint!

2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *