v. 49

Hej!

Nu börjar vi närma oss årets sista månad och alla är förväntansfulla inför jul. Vi kommer lyssna på radiokalendern Tonje i Glimmerdalen. Vilket kommer vara mysigt.

I veckan har vi jobbat med substantiv. Substantiv är ord som saker, djur och växter. Du kan sätta en, ett eller flera framför ett substantiv. Vi har också tränat på att böja substantiv. T ex en hund, den hunden, flera hundar, de hundarna.

I matematik jobbar vi med tiotalsövergångar, och så sliter vi med lilla minus! Tiokompisarna jobbar vi också mycket med så de verkligen sitter. Det är nämligen en fördel att de är automatiserade när man ska jobba med tiotalsövergångar. Tiokompisar är de tal där summan blir 10, t ex 6+4=10, 7+3=10.

I SO lyssnar vi på allas redovisningar av intervjun. Mycket roligt och många tankar väcktes förra veckan om väggtelefonen. Roligt!

I NO är vi i full gång med projektet med planeterna.

Info från Tina i biblioteket:

Ni får mycket gärna skriva ett e-post till mig, och med ert barns namn, så lägger jag in er e-postadress på ert barns lånekort så kommer påminnelser om sena böcker via e-post i stället för på papper som lätt kommer bort på vägen.

Min adress:

christina.larm@vaxjo.se

Mvh
Tina

Nu är det tyvärr slut på slöjd för terminen. Vi byter slöjdform till nästa termin.

Teatern Bortbytingen var mycket spännande och lite läskig. Eleverna skötte sig exemplariskt, både i bussen och under själva showen. Roligt att få vara med om vad en teaterföreställning gör med oss. Efteråt skrev vi en recension.

_____________________________________________________________

Klass 2B har fått mail angående klassaktivitet. In och kika i mailet för en trevlig dag tillsammans!

Under föräldramötet i 2B kom det upp önskemål kring lista över vårdnadshavares mailadresser från klassföräldrarna. Om du vill stå med på denna lista, samtyck till detta genom att meddela Caisa eller Eva senast 4/12.

_____________________________________________________________

2A

Måndag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 11.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 11.

___________________________________________________________

Ha en fin helg så syns vi på måndag!

2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *