v. 50

Hej!

I veckan har vi jobbat med verb i svenskan. Ordklasser är väldigt svårt och abstrakt för eleverna. Men det är bra att de får höra och känna igen begreppen. Verb är ord som man kan göra och som händer, t ex. Hoppa, köra, sitta osv.

I matematik har vi jobbat med tiotalsövergångar.

I NO har vi fullt upp med våra planeter och det ska bli spännande att se resultatet!

I SO lyssnar vi till elevernas redovisning av intervjuer. Mycket spännande tankar och diskussioner uppkommer vid dessa tillfällen!

Nu i sluttampen av terminen blir det mycket ”göra klart-jobb” och vi skickar hem om eleverna inte gör det de ska i skolan.

Under den sista tiden avböjer vi föräldrabesök eftersom det ändå inte är som vanligt i skolan. Ni är välkomna igen i slutet på januari. Detta gäller båda klasserna och vi ber er respektera det eftersom det tar ett tag innan man kommer in i skolarbetet igen efter ett lov.

Nästa vecka, på måndag, kommer Smålands museum till skolan och berättar om hur det var att vara barn för 100 år sedan. Detta ska bli mycket spännande!

Torsdagen den 13/12 är det dags för skolans årliga luciafirande. Vi är bjudna till idrottssalen för att se årskurs 4’s luciatåg. Samling som vanligt i klassrummet.

Vi vill även be er kamma igenom era barns hår då det går löss i klass 2A.

Det blir ingen mer läsläxa denna termin utan det sätter vi igång igen efter nyår. Istället för läsläxa har/ska eleverna fått/få hem ”läshattar” som de ska fylla i en rad när de har läst i 10 min. När de fyllt hatten lämnas detta in till respektive lärare. All läsning räknas och den fylls då i efter 10 min.

Viktigt: Eleverna ska INTE vara inomhus innan kl 08.00. Det är många elever i klasserna som är inne och springer innan skolan har börjat. Man är ute på skolgården tills klockan ringer och då ställer de upp på avsedd plats. Hjälp oss påminna barnen är ni snälla.

2B:

Eleverna har lekt i skogen vid linbanan och de har lekt jättebra och har haft roligt tillsammans!

_____________________________________________________________

2A

Måndag: Idrott, ta med handduk. Muséebesök.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Lucia.

___________________________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk. Eva ledig, Caisa är i klassen. Muséebesök.

Onsdag: Bibliotek, låna böcker inför jullovet.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Lucia.

___________________________________________________________

Ha en trevlig helg så syns vi på måndag!

2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *