v. 4

Hej på er allihop!

Den här veckan har vi jobbat med brevskrivning i svenska och en hel del läsförståelse. Träna gärna på detta hemma när ni läser exempelvis läsläxan. Ställ frågor om det ni läser. Det främjar både läsutveckling och ordförråd.

I matematik har vi jobbat mycket med Lilla minus, så att det verkligen sitter med snabba svar. Vi jobbar också med ental och tiotal. Även tiotalsövergångar. Exempelvis 8+5=13. Mycket problemlösning har det också blivit. Roligt!

I NO har 2A börjat jobba med sinnena och 2B har jobbat med vatten i alla dess former denna vecka. Spännande!

Vi i 2A har också pratat mycket om det här med bordsskick. Det är många i klassen som äter med händerna och tuggar med öppen mun. Detta är något ni ska träna på hemma.

2A har även börjat läsa 10 min på morgonen vilket har gått jättebra. Vi alla får en lugn stund på morgonen + att de kan fylla i sin läshatt efteråt.

2B har haft problem med att mobiltelefoner används under skol- och fritidstid. Det råder mobilförbud på skolan och ska telefonen användas så är det utanför skolområdet när skolan är slut. Att ta bilder på någon annan som inte vill det är en brottslig handling så detta slutar vi genast med. Ska eleverna ha med mobiltelefon så ska den antingen ligga i väskan avstängd (men då på egen risk) eller lämnas in till ansvarig lärare och den lämnas tillbaka vid skoldagens slut.

En sak till: det här med att eleverna har med sig leksaker av alla dess slag som följer med in i klassrummet under lektionstid. Det är inte acceptabelt när vi flera gånger bett om att dessa föremål inte ska med till skolan. Vänligen respektera detta.

Slöjden har gått riktigt bra sedan terminsstart. Mycket roligt att höra och eleverna verkar tycka att det är ett roligt ämne!

_____________________________________________

2A

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Slöjd, blå grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk.

_____________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek, låna hem och till bänken.

Tisdag: Slöjd, röd grupp.

Torsdag: Idrott, ta med handduk.

_____________________________________________

Vi ses på måndag!

2A & 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *