v. 5

Hej i vinterlandet!

Nu är snön äntligen här och verkar ligga kvar. Det är bitande kallt om dagarna så varma kläder är bra att ha. Fyll gärna på extrakläder i elevernas korgar, kalla och blöta strumpor är inte roligt att gå med.

I svenska har 2A haft drama och gått in i olika roller. De fick välja ett yrke som finns på skolan och hitta på en karaktär utifrån det för att sedan bli intervjuad av en annan elev. Det var roligt! Vi i båda klasserna har även börjat stämma av inför utvecklingssamtalen.

Avstämning gör vi även i matematik. Vi jobbar bland annat med problemlösning, subtraktion och addition i tiotalsövergångar.

I NO jobbar vi med sinnena. 2B har jobbat med hörseln och 2A har jobbat med synen. Mycket spännande! Undersök gärna hemma vilka hjälpmedel som finns runtom i samhället för dem som exempelvis har nedsatt hörsel eller har någon form av synskada. Hur låter det vid ett övergångsställe? Ljud/ljus-signaler osv.

I SO har 2B tittat på Lilla aktuellt och diskuterat innehållet. 2A har börjat jobba med vårt närområde. Vilka samhällsfunktioner som behövs för att ett samhälle ska fungera. Tex. vårdcentral, polis, banker m.m. Vad finns på Hovshaga?

Meddelande från Henrik: På idrotten under veckan kommer vi åka skridskor. Så ta med skridskor, hjälm och varma kläder. Det finns låneskridskor och hjälmar om någon behöver. Vill de ha klubba går det bra. Stjärtlappar finns också för utlåning.

_____________________________________________

2A

Måndag: Idrott, skridskor. Bibliotek!

Tisdag: Slöjd, grön grupp.

Torsdag: Idrott, skridskor. Läsläxa kap 14

_____________________________________________

2B

Måndag: Idrott, skridskor.

Tisdag: Slöjd, blå grupp.

Torsdag: Idrott, skridskor. Läsläxa kap 14

_____________________________________________

Övrigt:

Snöbollskastning är inte tillåtet på skolan. Är det så att man vill åka stjärtlapp eller leka på is så är det hjälm som gäller.

Ta hand om er!

2A & 2B

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *