Info

Hej och glad måndag!

Här kommer viktig info från fritids: Till vårdnadshavare för elever på Hovsagaskolans fritidshem

Idag har, oturligt nog, alla vuxna i 2B varit sjuka. MEN, vilka elever! Det har gått jättebra tillsammans med Samuel och två vikarier. ”De har skött sig ypperligt hela dagen”, som Samuel sa. Hälsa era barn att de ska vara stolta över sig själva. Morgondagen blir som så att Samuel tar klassen och vi hjälps åt alla för att det ska bli en lika bra dag imorgon som det varit idag. Bra jobbat!

Värdegrundsveckan har idag invigts tillsammans med våra faddrar. Det var en mysig stund. Alla klasser har blivit tilldelade ett tema och år 2 har i år RESPEKT, så vi kommer jobba extra mycket med det begreppet denna vecka. Vi ska bland annat göra en elevversion av likabehandlingsplanen under veckan där år 2 kommer bidra med sina verk om begreppet respekt. Roligt! Prata gärna hemma om innebörden av begreppet respekt. Här kommer lite information om det:

Vad är respekt

Att visa/ha respekt beror på om du tänker och känner bra saker om hur någon ser ut eller beter sig, hur du känner för en annan människa. Du kan ha respekt för någon annan eller dig själv. 

Att visa respekt för någon visar att du bryr dig om någons känslor och välmående.

Hur visar jag respekt mot en annan människa?

  • Respekt är att vara vänlig och human emot andra människor.
  • Respekt innebär t.ex. att inte göra narr av andra.
  • Respekt innebär att tänka på hur någon annan känner.
  • Respekt innebär att behandla en annan människa på samma sätt som du själv skulle vilja bli behandlad!

Det finns massor av enkla sätt att visa respekt. T.ex. visar du respekt när du är artig, säg saker som ”snälla” och ”tack”.

Du visar respekt genom att uppskatta människors skillnader, som att se någon utifrån de kläder de bär som unikt snarare än att du tänker att de är konstigt klädda.

Du kan också visa respekt genom att inte få folk att känna sig obekväma, inte pressa en människa att klättra högre upp om de säger att de t.ex. är höjdrädda.

Du visar också respekt när du sträcker ut en hjälpande hand.

Från https://xn--vad-r-jra.com/respekt/

____________________________________________________________

Ha en fortsatt trevlig måndag!

2A och 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *