v. 11

Hej!

Vilken värdegrundsvecka vi har haft! Vi måste dessutom höja 2B. De vuxna i klassen har ju varit hemma sjuka men eleverna har skött detta jättebra. Ni ska vara så stolta över dem och de ska vara stolta över sig själva. Vilka stjärnor!

Under veckans värdegrundstema har vi gjort emojis som ska representera vänskap. Skapat en elevversion av likabehandlingsplanen och väskapsfilmer tillsammans med andra klasser på skolan. Mycket roligt!

I svenska har vi repeterat ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Vi har även jobbat med liknelser, vilket var väldigt underhållande. T ex hungrig som en varg, pigg som en lärka och tyst som en mus.

I matemaik har vi börjat gå på djupet med mätning och hur man mäter. Fokus ligger just nu på enheten cm. Först lärde vi oss mäta med spann. Och då menar vi inte en sådan spann man kan leka i sandlådan med utan ett spann mellan tumme och pekfinger. Mycket intressanta diskussioner uppkom när vi började mäta olika saker och fick helt olika svar beroende på vem som mätte.

I NO jobbar vi med kroppen. 2B har lärt sig om hjärnan och 2A har lärt sig om matsmältningssystemet.

I SO jobbar vi just nu med religion. 2A har jobbat om judendomen och på grund av sjukdom har arbetet med religion fått vänta denna vecka. Lite diskussioner kring religion har det blivit ändå.

Torsdag den 14 mars är det dags för Hagavasan. Samling som vanligt i klassrummet. Vi kommer vara ute från och med kl 8.20- ca 10.00. Kläder efter väder och vill man får man ha med något att dricka och äta, men det är helt frivilligt. Har du stavar får du gärna ta med det. Skidor blir det nog inte eftersom det antagligen inte är någon snö. Vi hoppas på en trevlig förmiddag tillsammans med f-klass, år 1 och 2.

_____________________________________________

2A

Måndag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek

Tisdag: Slöjd, blå grupp. Föräldramöte i respektive klassrum kl 18.00.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 19. Hagavasan, samling i klassrum.

_____________________________________________

2B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Slöjd, röd grupp. Föräldramöte i respektive klassrum kl 18.00.

Torsdag: Idrott, ta med handduk. Läsläxa kap 19. Hagavasan, samling i klassrummet.

_____________________________________________

Trevlig helg!

2A och 2B

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *