v. 35

Hej allihopa!

Första hela veckan i åk 3 är nu avklarad. Vi har jobbat på hårt så både vi vuxna och elever är nog trötta nu.

3A har jobbat väldigt mycket med den demokratiska processen att ta fram klassrumsregler. Vi har genom majoritetsbeslut beslutat våra klassrumsregler. Vi har diskuterat i smågrupper, redovisat, sammanställt, formulerat om meningar, pratat om betydelsen kan ändras beroende på vilket ord man använder, diskuterat och faktiskt inte varit överens. I och med det har vi fått prata om hur man genom hållbara argument bland annat kan få någon att ändra åsikt, därmed för- och motargument i en diskussion. Nyttigt! Det går inte bara svara ”därför” när någon frågar ”varför?”.

Vi har repeterat subtraktion och addition i tiotalsövergångar. En del av eleverna har tagit hem sina böcker. Vi jobbar just nu till sidan 73.

Vi har även provat på stafettskrivning, vilket både var en utmaning och spännande. Stafettskrivning är när du skriver en del själv och sedan lämnar över till en kompis som fortsätter på din berättelse. Rolig skrivövning!

_____________________________________________

3B har pratat om begreppet elevpåverkan (elevinflytande) idag och eleverna har då fått påverka vad som ska skrivas hem på bloggen:

Vi har lärt oss: Demokratibegrepp som exempelvis majoritet, minoritet och god majoritet. Vi har också repeterat addition och subtraktion.

Det bästa med veckan har varit: Slöjd, idrott, musik, bild, engelska, tyst läsning och halvklass.

Rasterna har varit bra och vi har varit bra kompisar.

Denna vecka har vi arbetat med språk: lyssna, tala, läsa och skriva och pratat om vikten av att lära sig mer av alla delar. Främst har vi arbetat med begreppet lyssna. Nästa vecka kommer vi arbeta med ”tala” och prata om vikten av att tala om rätt sak vid rätt tillfälle, samt att bli medveten om att det jag vill säga egentligen är ett annat ämne. Kanske kan det vänta? Kanske är det viktigt och då kan man inleda med att – jag vet att det inte är det vi talar om, men… Detta kommer vi öva mer på nästa vecka.

Precis som 3A har vi arbetat med demokrati och klassrumsregler.

Klass 3B har också fått sina första läxor. Dels engelska glosor till nästa fredag och dels alfabetet inlämning senast torsdag.

_____________________________________________

Under veckan har vi genomfört ett mattetest i båda klasserna. Syftet med testet är att hjälpa oss lärare att veta vad vi ska jobba med den närmsta tiden.

_____________________________________________

3A

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Onsdag: Idrott. Orange grupp börjar kl 8.15. Lila grupp börjar 8.15 i klassrummet. Bibliotek för orange grupp.

Torsdag: Slöjd direkt kl 8.15 . Gå direkt till slöjden och häng väskan där. Ta med väskan tillbaka till kapprummet efter slöjden.

_____________________________________________

3B

Måndag: Idrott, ta med handduk. Föräldramöte kl 18.30-19.45 i klassrummet.

Onsdag: Idrott. Rosa grupp börjar kl 8.15. Orange grupp börjar 8.15 i klassrummet.

Torsdag: Slöjd. Efter slöjden ska eleverna gå direkt till matsalen (utan omväg). Bibliotek för rosa grupp efter lunch. Inlämning alfabetet.

Fredag: Engelska glosor

_____________________________________________

Övrigt:

Korgar för extrakläder är på gång.

Ses på måndag!

Isabella & Tatjana

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *