v. 36

Hej!

Den här veckan har 3A jobbat med stafettskrivning och läsförståelse. I matematik har vi börjat jobba med uppställning i addition. Prata gärna med eleverna om detta hemma. Viktigt att entalen och tiotalen står under varandra och man börjar ALLTID med entalen först. Många tyckte detta var bra för att man då använder sig av lilla plus när man ska räkna lite högre tal.

Vi har börjat jobba med sopsortering, vilket jag skulle uppskatta om ni pratar om hemma och undersök gärna vad det finns för möjligheter i området att slänga sina sopor. Vad gör man om man inte har ett miljöhus eller en återvinningsstation i närheten?

3A har även fått engelska glosor. 8 färger som eleverna ska kunna översätta och även stava.

3B

Veckan som gått – föräldramöte – tack igen för ert engagemang!

Läxa: Svenska till torsdag: Läs högt ”Tre små grisar” och markera alla dubbelteckningar. (exempelvis tillsammans, och, klocka, eller etc.). Vi arbetar med lång och kort vokal, skriva och läsa.

Engelska glosor fredag: 8 nya glosor som eleverna ska kunna stava, samt kommer två från de ”gamla” exempelvis door (dörr) eller two (två).

Vi har nu i båda klasserna börjat jobba med forntiden.

Till 3A och 3B

Tillbud: Under två veckor har vi sagt till i princip alla elever att sitta ordentligt på sina stolar och inte gunga, varken på stolen eller bänken. Idag i klass 3B hände det som vi varnat för (bortsett från att det är ljudmässigt irriterande). Först föll eleven av stolen och därefter tippade hela bänken. Med en hårsmån undkom eleven att få bänkkanten i huvudet och som tur var skadades ingen allvarligt. Men prata med era barn om denna händelse – nästa gång kan det gå riktigt illa!

3A

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för orange grupp. Bussen går 10.10 och eleverna samlas vid grinden vid linbanan. OBS! Är man inte i tid eller saknar badkläder åker bussen utan eleven.

Onsdag: Idrott. Orange grupp börjar kl 8.15. Lila grupp börjar 8.15 i klassrummet. Bibliotek för lila grupp.

Torsdag: Slöjd direkt kl 8.15 . Gå direkt till slöjden och häng väskan där. Ta med väskan tillbaka till kapprummet efter slöjden.

Fredag: Engelska glosor

_____________________________________________

3B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för rosa grupp. Bussen går 10.10 och eleverna samlas vid grinden vid linbanan. OBS! Är man inte i tid eller saknar badkläder åker bussen utan eleven.

Onsdag: Idrott. Rosa grupp börjar kl 8.15. Orange grupp börjar 8.15 i klassrummet.

Torsdag: Slöjd. Efter slöjden ska eleverna gå direkt till matsalen (utan omväg). Bibliotek för orange grupp efter lunch. Läxa ”Tre små grisar”.

Fredag: Engelska glosor

_____________________________________________

Övrigt:

Skoljogg den 12 september.

Skolfoto den 16 september.

Utvecklingssamtalsdagarna är nu satta och dessa är mellan den 17/9-19/9 och tider skickas ut av respektive klasslärare.

Ses på måndag!

Isabella & Tatjana

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *