v. 37

Hej!

I veckan har vi jobbat på med forntiden, vilket är väldigt roligt och spännande. Klasserna har gjort varsin tidslinje som vi utgår ifrån i vår undervisning. Undervisningen inspirerar också till lek, numera finns en stenåldersby i skogen bakom skolan.

3A jobbar just nu med sopsortering. I veckan har vi grävt ned olika skräp som vi ska gräva upp igen till våren och undersöka vad som hänt med dem. Nästa vecka kommer vi gå till återvinningsstationen och slänga skräp. Ta med lite skräp hemifrån till senast tisdag 10/9 som vi kan sortera i rätt fraktion. Skräpet ska INTE lukta, vara orent eller kunna ruttna eftersom vi kommer ha det i undervisningssyfte.

3B jobbar med dubbelteckning i svenska och uppställning i matematik. Eleverna arbetar på bra.

Vi är glada över att våra lektioner fungerar mycket bra men dessvärre fungerar det mindre bra på rasterna. Större och mindre konflikter har retts ut under veckans gång. Allt ifrån att trängas i kön till linbanan till att spela tufft på fotbollsplanen. Eleverna vet vilka regler som gäller men påminn gärna hemma också.

3A

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för lila grupp. Bussen går 10.10 och eleverna samlas vid grinden vid linbanan. OBS! Är man inte i tid eller saknar badkläder åker bussen utan eleven. Sista dagen att ta med lite skräp till skolan.

Onsdag: Idrott. Orange grupp börjar kl 8.15. Lila grupp börjar 8.15 i klassrummet. Bibliotek för orange grupp.

Torsdag: Ingen slöjd. Skoljogg.

Fredag: Engelska glosor

_____________________________________________

3B

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för orange grupp. Bussen går 10.10 och eleverna samlas vid grinden vid linbanan. OBS! Är man inte i tid eller saknar badkläder åker bussen utan eleven.

Onsdag: Idrott. Rosa grupp börjar kl 8.15. Orange grupp börjar 8.15 i klassrummet.

Torsdag: Ingen slöjd. Skoljogg. Bibliotek för rosa grupp efter lunch.

Fredag: Engelska glosor. Läxa svenska: hårda och mjuka vokaler.

_____________________________________________

Övrigt:

Skoljogg den 12 september. Vi samlas i respektive klassrum och går sedan gemensamt till fotbollsplanen vid ekorrskogen. Man bör ta med en vattenflaska. Efter joggen finns möjlighet att byta om i omklädningsrummen. Sedan fortgår dagen som vanligt.

Info från skolsköterska:

https://youtu.be/GDuoTQiX0ZA

http://www.regionkronoberg.se/contentassets/ac21f0b093dd46ada89ce3e6fb8935ef/bildkort-med-samtalsstod_kronoberg_.pdf

http://www.avlusningsdagarna.se

Viktig information om ISTL:

Info ISTL

IST Lärande

I länkarna ovan finns information om ISTL. Utöver att plattformen kommer ge er information om era barns studier kommer även veckobreven fortsättningsvis distribueras via denna kanal. Detta innebär att denna blogg kommer upphöra på sikt och ersättas av ISTL. När detta sker får ni information om i god tid.

MVH Isabella och Tatjana

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *