v. 2

Hej på er!

Dags för sista blogginlägget för den här terminen, 2019 och faktiskt någonsin. Efter jul/nyår kommer bloggen att förflyttas till IST. Ni får mail när ett inlägg publicerats och ni kommer logga in med bankID. Jag kommer även att lägga in en ruta där ni kryssar i att ni fått informationen.

Jag vill också tacka för ert engagemang i vår levande julkalender. Eleverna och vi vuxna har uppskattat detta något så otroligt mycket. Stort tack för allt! Jag vill även tacka er som inte varit med, ni visar stöd på andra sätt. Tack för att ni ställer upp så mycket som ni gör. Ni är så fina och det smittar av sig på era barn!

I veckan har vi jobbat ikapp en hel del. I svenska har vi jobbat med informellt- och formellt språk samt slangord. Vi hade mycket roligt åt detta! Kommer ni på några slangord ni använder?

I matematik har vi jobbat med uppställning i addition och subtraktion. Det märks att det är något vi behöver träna på. Det är jätteviktigt att rätt talsort står under varandra. Tiotal under tiotal osv. Vid subtraktion lånar vi av det större talet och vi får inte glömma att stryka över det tal vi lånat av.

Mål för vecka 2:

Favorit

  • 42-44
  • 46-48
  • Extra om man hinner: s. 45+49 (de heter Pröva)

Nyckeln till skatten

Kap 11

_______________________________

v. 51 jobbade vi med sidorna:

Favorit

  • s. 34-36
  • s. 38-40

Nyckeln till skatten

Kap 10

____________________________

Under vårterminen 2020 kommer vi byta plats på elevernas idrott. Att på onsdagar är det lila grupp som börjar med idrott framöver. Det är samma dag precis som vanligt. Vi bara byter plats på vem som har idrott först.

Måndag: Röd dag

Tisdag: Studiedag

Onsdag: Skolan börjar! Idrott lila grupp börjar kl 8.15, ta med handduk (orange grupp börjar i klassrummet). Bibliotek orange grupp.

Torsdag: Läsläxa kapitel 11 + läsuppdragshäfte.

Fredag: Engelska glosor.

____________________________

Övrigt:

Idag kom på vi på några elever med att leka It (från filmen och boken) där de skrämde varandra. De som började leken sa, till dem som var med samt de som markerade att det inte var okej, att de inte fick säga till mig eller Tina om det. Vilket inte är okej. Jag har pratat med dem om hur det fungerar med att bryta någons förtroende på det sättet samt uppmuntrat dem som markerat mot kompisarna att det dem gjorde var fel. Har även uppmuntrat dem som kommit och berättat att de var en av dem som lekte den leken. Där tar man verkligen ansvar för sina handlingar. Nästa steg är ju att kunna fatta rätt beslut.

_____________________________

Vi vill önska er en god jul och ett gott nytt år! Nu samlar vi ny energi så vi är redo för den sista terminen i åk 3. Vilken vi ska göra till den bästa!

Ta hand om er och allt gott!

Isabella, Tina & Axel

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *