v. 49

Hej i vinterblasket!

Tack för en fin vecka som avslutades med adventsfirande i Mariakyrkan där F-3 gick tillsammans i snöstormen. Många elever blev mycket blöta och saknade extrakläder samt vinterskor. Tänk på att fylla på era barns korgar med ombyte.

Det är roligt med snö och det går att leka massor av bra lekar. Det som är totalt förbjudet är snöbollskastning. Prata med era barn om vad som gäller. Därmed är det också förbjudet att forma snöbollar och springa omkring med dem. Ska det formas bollar så görs det på marken och sedan skapas någon form av snögubbe, snölykta eller dylikt.

Några ord från idrottsläraren Henrik.

Snart har ännu en termin passerat och dagarna går snabbt framåt. På idrottslektionerna har vi de senaste veckorna haft framme olika redskap för att kunna ha redskapsgymnastik. Vi pratar mycket om mod, att våga, och också att ta ansvar för att träna de olika redskapen. Tränar man inte kan man heller inte bli bättre på att använda redskapen, men man blir också tryggare med att använda de olika redskapen vi har i salen. Fråga gärna barnen om vad de använt sig utav för redskap under lektionerna.

Under december månad ska vi ha lekar där eleverna får vara med och bestämma vilka lekar man vill ha, men också ha musik och rörelse. Dels ska vi träna inför juldansen som vi har, för hela skolan, sista dagen innan jullovet. Det brukar vara uppskattat bland eleverna och även personal! Sedan ska vi också träna i att göra våra egna danser i grupp. Vi lägger fokus på kreativiteten hos eleverna och många idéer om vilka danssteg man kan ha brukar det bli.

Varannan vecka är det simning för eleverna. De tränar på bra och vi ser en utveckling hos eleverna. Vi åker som sagt buss till och från simhallen. Det är oftast när man ska åka ifrån simhallen som det kan vara elever som tar det lite väl lugnt i omklädningsrummet. Det kan leda till att busschauffören får vänta och eleverna kommer senare till lunchen än vad som behövs. Simlektionen slutar 11.15 och bussen är planerad att gå från simhallen 11.35, så 20 minuter har man på sig att duscha och byta om.

Vi får se om kylan kommer. Är det några minusgrader och inte så mycket snö brukar kommunen spola fotbollsplanen vid Ekorrskogen, så att det blir isbana. Då brukar vi passa på att åka skridskor. Ibland har vi tur att kylan håller i sig en längre period, så att isen blir riktigt fin. Så vi får hoppas att januari bjuder in till detta!

Med dessa ord vill jag önska er en trevlig december. Ni är alltid välkomna att komma på besök!

/Henrik

______________________________________________

3A

Det är mycket som snurrar i elevernas huvuden nu och väldigt mycket att se fram emot. Eleverna är glada men väldigt röriga. Vi jobbar på att även om man har mycket roligt att se fram emot så måste man försöka hålla ihop sig lite för att vi ska få arbetsro i klassrummet. Men som sagt, det är glada och positiva barn vi har att göra med.

I svenska har vi jobbat med att göra textkopplingar på olika sätt. En expertläsare kan koppla det den läser med egna erfarenheter, andra texter eller händelser som sker i verkliga livet. Vi har också fått träffa på ”Läsfixarna”. Spågumman Julia, Frågeapan, Fröken Detektiv och Cowboy-Jim. Alla dessa kommer ni få möta bland annat i Läsuppdragshäftet som eleverna fick hem i torsdags. På förstasidan står instruktioner och hur allt fungerar. Har ni frågor är det bara att maila.

Under veckan har vi jobbat på med showen vi tänkte ha den 10 december. Nästa vecka blir det hårdträning. Eleverna är mycket engagerade och kreativiteten flödar! Här kommer inbjudan till er i 3A som eleverna gjort: Inbjudning 3A Ni har även fått hem den i pappersform. Meddela mig om ni inte kommer.

Nästa vecka öppnar vi den första luckan i vår hemliga och levande kalender! Där kommer det knackas på dörren kl 13.00 förutom på onsdagar, då öppnas luckan kl 10.45. Det är viktigt att vi inte öppnar dörren innan det knackar. Vi ser mycket fram emot det här!

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för orange grupp.

Onsdag: Idrott, ta med handduk. Bibliotek för lila grupp.

Torsdag: Läsläxa kapitel 8 + läsuppdragen.

Fredag: Engelska glosor.

______________________________________________

3B

3 olika vikarier inledde veckan, vilket har gått mycket bra. Eleverna har jobbat på bra inom alla ämnen. Utöver det har vi tillsammans pyntat klassrummet. Titta gärna in när ni vill!

Måndag: Idrott, ta med handduk.

Tisdag: Simning för rosa grupp.

Onsdag: Idrott, ta med handduk.

Torsdag: Läsläxa kapitel 8. Bibliotek för orange grupp.

Fredag: Nya glosor i engelska (kommer på måndag)

________________________________________________________

Övrigt:

Tips från rektorn, olika föreläsningar:

NPF-gänget vt 2020

Skoljuridik o retorik affisch vt2020

vi kan vt 2020

Vimednpf30

Funkisföräldrar vår 2020

Ses på måndag!

Tatjana & Isabella

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *